18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

VM håndbold 2019 kvinder

Så er det lige op over: VM håndbold 2019 skydes i gang lige om lidt – helt præist d. 30 november! Danmarks unge landshold er bestemt blandt de bedste vm kvindehåndboldhold i 2019, så det bliver ekstremt spændende at følge, hvordan de klarer sig.

Kommer VM-kvinderne til at banke Norge og Sverige? Og bliver det de danske håndbold vm 2019-kvinder, der omsider slår Frankrig af pinden? Hvis du også er hengiven fan af det danske kvindelandshold i håndbold, så læs med her og bliv klogere på alt, der har at gøre med håndbold vm 2019 for kvinder.

Kan Sandra Toft og co. tage medaljer ved VM håndbold 2019 kvinder? Foto: Wenflou, CC0

Optakt til vm kvindehåndbold 2019

VM kvindehåndbold 2019 beror på en lang tradition for den populære sportsgren. I år er det 24. gang, det danske kvindelandshold går på banen for at forsvare deres ære og kæmpe for at kunne kalde sig verdensmestre i vm kvindehåndbold. Vm damehåndbold 2019 arrangeres, som altid, af International Handball Federation.

Første gang, VM håndbold for kvinder blev afholdt, var i 1957. Siden 1993, er turneringen blev afviklet hvert andet år. Og man kan kun sige, at de danske VM håndbold 2019 kvinder har noget at leve op til.

De danske håndboldkvinder kan med næsten 100 procent sikkerhed se frem til et forrygende vm kvindehåndbold 2019. Siden 1990’erne regnes de nemlig for at være et af verdens bedste kvindehåndboldhold.

Sandra Toft og co. har siden turneringens fødsel vundet intet mindre end tre OL-guldmedaljer, VM-guld samt hele tre EM-guldmedaljer. Oven i hatten kommer adskillige sølv og bronzemedaljer. Så mon ikke, pigerne – for ikke at tale om deres fans – har høje forventninger til VM håndbold 2019 for kvinder?

Bagom vm kvindehåndbold 2019

Selvom kvinderne ved VM kvindehåndbold 2019 står på skuldrene af deres tidligere successer, var der engang, hvor kvindehåndbold ikke var så selvfølgeligt. Som det også er tilfældet med fodbold, var det mændene der først fik æren af at deltage i turneringer – ja til overhovedet at dyrke den populære sportsgren.

Det første VM for kvinder blev afholdt i 1949, mens herrerne allerede gik i gang nogle år forinden. Til den første kvindehåndboldkamp i 1949 deltog det danske kvindelandshold dog ikke. Men i 1957 stormede de ind på banen – og allerede ved det næste VM vandt de sølv i Rumænien.

Og siden er det bare gået derudaf for de danske håndboldkvinder. Selvomd der var en periode i 1970er og 80erne, hvor holdet ikke var helt på toppen. Men i 1997 kunne de danske håndboldkvinder såmænd bryste sig af at være indehavere af både VM, OL og EM-guldmedaljer – ikke mindst takket være stjernespilleren Anja Andersen.

Hvor herrelandsholdet først her i 2019 spillede sig til en førsteplads i VM i håndbold, er håndboldkvinderne det eneste landshold nogensinde, som har vundet OL tre gange i træk – i 1996, i 2000 og i 2004. Ja, det nuværende kvindelandshold har noget at leve op til, når de stiller op til vm damehåndbold 2019!

Alt om vm kvindehåndbold 2019

Når man siger vm damehåndbold 2019, er det værd at nævne, at håndbold som sportsgren faktisk er opfundet i Danmark! Det kan selvfølgelig være, man i andre lande har spillet lignende spil. Men håndbold, som vi kender det i dag, blev udviklet i slutningen af 1800-tallet af den danske lærer på Ordrup Latin- og Realskole Holger Nielsen.

I 1906 opstillede han de første, gældende regler for håndbold, som senere blev udviklet af Rasmus Nicolaj Ernst – lærer på Borger- og Kommuneskolen i Nyborg. De første håndboldkampe i Danmark blev spillet i årene 1900-1910 i bl.a. København, Randers og Fredericia. VM håndbold 2019 kvinderne har derfor også en helt særlig ballast, når de skal forsvare Danmarks ære.

D. 30 november 2029 skydes vm kvindehåndbold i gang. Turneringen i vm damehåndbold 2019 bliver afholdt i Japan. Norge havde også ansøgt om at være værtsland for vm kvindehåndbold 2019 men måtte altså se sig forfordelt af den asiatiske konkurrent.

VM håndbold 2019 kvinderne kæmper om titlen som vindere af vm kvindehåndbold 2019 fra d. 30 november til d. 15 december 2019 – det er altså en hurtig men spændende affære, når vi med hjertet i halsen hepper på de danske håndboldpiger.

Frankrig er blandt favoritterne. Her er deres målmand Amandine Leyneaud i midten, Allison Pineau til højre. Foto los_bandido Flickr D703642 CC BY 2.0

VM håndbold 2019 kvinder: Grupper og vinderchancer

Lad os tage et nærmere kig på hvor store VM håndbold 2019 kvindernes chancer er for at løbe af med sejren til VM i 2019.

Danmark skal ved vm kvindehåndbold 2019 spille i Gruppe B.

Det betyder, at de skal møde følgende lande: Frankrig, Sydkorea, Tyskland, Brasilien og Australien. Det første hold, de danske kvinder skal spille mod, er Australien.

Her spås Danmark gode chancer for at vinde. Sværere bliver det straks, når VM håndbold 2019 kvinderne skal mode storfavoritte Frankrig. De anses nemlig for at have stor sandsynlighed for at vinde guld til vm damehåndbold 2019.

Danmark anses dog for at være det næstbedste hold i gruppe B. Sa hvem ved, hvad det kan føre til? Selvom de danske VM håndbold 2019 kvinder led et bittert nederlag til svenskerne ved vm i kvindehåndbold 2017, mener mange, at det er stærkt hold, der stiller op til håndbold vm 2019 for kvinder.

I Gruppe A finder vi Norge, Holland, Slovenien, Serbien, Angola og Cuba. I denne VM håndbold 2019 kvindegruppe er Norge favorit skarpt forfulgt af Holland, som også var lige i hælene på dem ved det sidste VM for kvinder. Norge er den mest vindende nation nogensinde med ni medaljer gennem tiden, tre af henholdsvis guld, sølv og bronze.

VM håndbold 2019 kvinder: Gruppe C og D

Gruppe C ved vm kvindehåndbold 2019 består af Rumænien, Montenegro, Ungarn, Spanien, Kazakhstan og Senegal. Rumænien er favorit i denne gruppe ved vm damehåndbold 2019. De vandt da også bronze ved VM i 2015 – blandt andet slog de Danmark i kvartfinalen. Derfor kan de danske håndbold vm 2019- kvinder glæde sig over ikke at være havnet i gruppe C ved vm kvindehåndbold 2019.

Gruppe D i vm i håndbold 2019 for kvinder betår af Rusland, Sverige, Japan, Argentina, Kina og Congo. Her regner mange med, at Rusland går videre. Og mange bookmakere har også Rusland som den største konkurrent til Frankrig, når den sidste afgørende VM håndbold 2019 kvindekamp skal spilles.

Det næstbedste hold i Gruppe D er Sverige, som spillede en hæderlig kamp mod netop Frankrig ved VM i 2017. De tabte dog bronzekampen til Norge – det bliver spændende at se, hvilke af de tre deltagende, skandinaviske lande, der går længst ved vm kvindehåndbold 2019!

VM håndbold 2019 kvinderne: Hvem består det danske landshold af?

Det danske håndbold vm 2019 kvindehold er et ungt hold.

De spillere, som landstræner Klavs Bruun har udvalgt til vm kvindehåndbold 2019, er: Sandra Toft, Lærke Nolsøe Pedersen, Sarah Iversen, Anne Mette Hansen, Kathrine Heindahl, Line Haugsted, Simone Böhme, Lotte Grigel, Stine Bodholt Nielsen, Kristina Jørgensen, Trine Østergaard, Louise Burgaard, Stine Jørgensen, Mie Højlund, Freja Cohrt og Althea Reinhardt.

Især Line Jørgensen er et stort aktiv for håndbold vm 2019 kvindetruppen. Som tidligere anfører på landsholdet er højrebacken en vigitg komponent, hvis Danmark skal gøre sig håb om at blive vm i håndbold 2019 vinderkvinder.

Men også Sandra Toft anses for at være en af Danmarks aller vigtigste spillere, hvilket hun har bevist ved flere lejligheder.

Svenske Nathalie Hagman. Foto: Wenflou, CC0

Håndbold vm 2019 kvinder: turneringsregler

Vm damehåndbold 2019-reglerne adskiller sig en lille smule fra dem, vi kender fra EM-slutrunderne. Her spiller man nemlig en mellemrunde med et ekstra gruppespil. Men til vm damehåndbold 2019 er der kun et gruppespil til VM. Holdene går altså direkte fra gruppespil til playoff-kampe.

For at gå videre til playoff-kampene skal Danmark sikre sig en plads top-4 i Gruppen B. Herefter bliver Gruppe B parret med Gruppe D, hvor Rusland, Sverige, Japan, Argentina, Kina og Congo spiller.

Det betyder, at nummer 1 fra Danmarks gruppe B møder nummer 4 fra Gruppe D, mens nummer to fra Gruppe B møder nummer 3 fra gruppe D og omvendt. Det er derfor sandsynligt, at Danmark slipper for at møde Norge – men til gengæld ikke de andre Skandinavien-”fjender” Sverige.

Bliver Danmark vinder af VM i håndbold 2019 for kvinder?

Det russiske kvindelandshold i håndbold er det, der har vundet flest medaljer gennem tiden og spå også som favorit til vm kvindehåndbold 2019. Rusland har nemlig vundet hele syv verdensmesterskaber – fire uner Sovjet-tiden. Fra 2005 til 2009 vandt de oven i købet tre år i træk.

Om de danske VM håndbold 2019-kvinder kan lave et lignende hattrick, er nok tvivlsomt. Men Hvad er deres chancer for at løbe af med sejren til vm damehåndbold 2019?

Nogle gange er det tilfældigheder, der gør, hvem der vinder de store sportsturneringer som europamesterskaber og verdensmesterskaber i håndbold. Er en af de bedste spillere så uheldig at blive skadet i de indledende kampe, kan det betyde et nederlag for hele holdet allerede tidligt i turneringen. Hvem det danske håndbold vm 2019 kvinder møder i gruppespillet er også helt afgørende for, om de kan spille sig til en plads i slutrunden.

Frankrig anses for at være favoritter ved vm kvindehåndbold 2019. Men hvis Danmark kan slå Norge og Rusland, burde de altså have en chance for at spille sig hele vejen op til guldet. Spændingen stiger, jo nærmere vi kommer VM håndbold 2019 kvindernes første kamp d. 30 november. Herfra kan vi ikke andet end at ønske dem rigtig meget held og lykke med vm kvindehåndbold 2019!

Læs også: Her er de 10 mest sexede pokerspillere