18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Hvordan oddser man? Guide til betting på sport 2022

Hvordan oddser man? Et af livets store spørgsmål, som vi besvarer i denne guide, hvor vi forklarer betting fra a-z. Læs med, når vi forklarer, hvordan man oddser på alt fra fodbold, tennis, e-sport og meget meget mere.

Hvordan oddser man

Hvordan better man på fodbold?

Spil på fodbold er med længder den mest populære sport på verdensplan, når det gælder betting. Så hvordan oddser man på fodbold? Det kan du læse meget mere om i vores omfattende guide om fodbold odds. Her kan du få tjek på alt det basale inden for spil på fodbold.

Med styr på det grundlæggende inden for fodbold odds, så lad os kigge på et par alment gode råd, før du begiver dig ud i spil på fodbold.

Lav din research

Et grundlæggende råd, ikke blot ved spil på fodbold, men ved al betting er at lave sine lektier hjemmefra. Når det gælder fodbold odds betyder det, at du minimum skal have tjek på: holdenes form, indbyrdes styrkeforhold og historik, skader og karantæner, fodbold odds kontra risiko.

Og så skal du selvfølgelig sikre dig, at du får de bedst mulige fodbold odds ved at shoppe hos flere bookmakere.

Find niche markeder

Én ting, der er vigtig at huske, når man begiver sig ud i fodbold betting, er dog, at uanset hvor meget research, du gør, så er du oppe mod bookmakere, der har uendelig meget mere viden end dig.

Du kan derfor være forvisset om, at de aktuelle fodbold odds er sat ud fra et enormt lager af viden og sikkert mange faktorer, du ikke kender til.

Derfor kan det være værd at overveje, at blive klogere på mindre markeder, hvor bookmakerne sætter de aktuelle fodbold odds med lidt mere løs hånd. Har du et lokalt hold, der spiller langt nede i divisionerne?

Så var det måske en idé at begynde at følge dem og de andre hold i ligaen lidt tættere. Er der en lettisk fodboldfan i din WoW-klan? Måske ved han noget om bold, som bookmakerne herhjemme ikke er klar over.

Spil ansvarligt

Ja ja, nu lyder vi nok som din mor. Men mødre har jo også som regel ret, så lad os lige tage den én gang til for Prins Knud: Spil ikke for mere, end du kan undvære. Kast dig ikke ud i fodbold betting spontant, hvis du er vred eller for at indhente en tabt gevinst. Læs mere om betting på fodbold i vores artikel om emnet.

betta pa tennis

Hvordan better man på tennis?

Hvordan kan man oddse på tennis? Som med alle sportsgrene handler tennis odds om at lave sine lektier og have tjek på form, indbyrdes historik, tennis odds ift. sandsynlighed etc. Men tennis betting adskiller sig ved, at der er nogle særlige forhold, der gør sig gældende.

I tennis betting er det eksempelvis afgørende at være opmærksom på underlaget – spilles der på grus, ler eller hardcourt? Alle tennisspillere har underlag, som de foretrækker, og som de helst undgår.

Det samme gælder et afgørende element i tennis betting som server og spillestile. En stor favorit kan møde en spiller, der eksempelvis server på en måde, som favoritten har det svært med, og derfor kan de aktuelle tennis odds være misvisende.

Kan du opfange den slags nuancer, kan du optimere din tennis betting og måske slå bookmakeren. Læs mere i vores artikel om betting på tennis.

Hvordan better man på e-sport?

Det er straks lidt sværere at svare entydigt på spørgsmålet ”hvordan better man på e-sport?” end eksempelvis ”hvordan kan man oddse på fodbold?” eller spørgsmål om tennis odds. Det skyldes, at esports odds dækker en lang række spil. De mest populære spil inden for e-sports betting er:

  • DOTA 2
  • League of Legends
  • Counter-Strike

Så på spørgsmålet ”hvordan better man på e-sport?” lyder svaret, at det afhænger af, hvad du specifikt spiller på. Men som altid lyder rådene inden for esports betting at lave din research, så du har styr på e-sports odds, form, indbyrdes styrkeforhold etc.

Et særligt forhold, der gør sig gældende ved esports betting er, at det er relativt nyt for bookmakerne. Det betyder, at esports odds ofte kan være til den konservative side.

For at optimere dine chancer i esports betting skal du derfor være særdeles opmærksom på at shoppe esports odds, da du ellers kan ende med at få en alt for dårlig pris på din esports betting.

Hvordan better man på NBA?

Noget at det særlige ved NBA odds er, at det er et odds marked, hvor man virkelig er glad for handicapspil. Det er det, man i den amerikanske odds-terminologi kalder et ”spread”. Det betyder, at man indenfor NBA odds ofte spiller på et hold til ikke blot at vinde, men vinde med en bestemt margin – at beat the spread.

Et klassisk eksempel på denne type NBA odds kan være Philadelphia 79ers – Washington Wizards, hvor man spiller på Philadelphia til at vinde med en spread på -5,5 point.

For at dette NBA odds skal gå hjem, skal Philadelphia 79ers altså vinde med 6 point eller derover. Pointen med denne type NBA odds er selvfølgelig at få højere NBA odds end hvis man blot spiller på dem til at vinde regulært.

Vil du læse mere om NBA odds, så har vi en hel artikel om emnet. Så er du interesseret i svar på spørgsmålet kan du læse vores artikel hvordan man better på NBA.

Hvordan better man på boksning?

Boksning betting har en del til fælles med tennis betting. De to har særligt det til fælles, at det er individuelle sportsgrene. Derfor er det i boksning betting vigtigt at tage højde for faktorer som typer af boksere.

Nogle boksere har det eksempelvis sværere mod venstrehåndede modstandere – southpaws –, nogle boksere har en afventende stil, mens andre er ivrige efter knockouts etc.

Megen boksning betting handler ikke kun om at forudse vinderen, men også eksempelvis placere boksning odds på, hvor mange omgange kampen varer etc. Du kan læse meget mere om boksning betting og boksning odds her.

Oddseksempel

Vi har fået styr på spørgsmålet ”hvordan oddser man” og også rundet, hvordan better man på en lang række sportsgrene. Men for at sikre, at du har styr på den grundlæggende matematik bag odds, så lad os tage et oddseksempel.

Vi tager et oddseksempel med udgangspunkt i fodbold odds for at forklare chancevurderingen:

Manchester City – Crystal Palace 1: 1,12 X: 9,00 2: 19,00

For at udregne bookmakernes vurdering af sandsynligheden for de tre udfald, dividerer vi 100 med de aktuelle odds i vores oddseksempel:

100 / 1,12 = 89,28
100/9 = 11
100/19 = 5,26

Bookmakerne vurderer altså, at der er maksimalt 89% sandsynlighed for, at Manchester City vinder, 11% sandsynlighed for en uafgjort og 5,26% chance for en udesejr til Crystal Palace.

Så hvis du skal acceptere prisen, de giver for eksempelvis en Manchester City sejr, skal du altså være enig i, at de vil vinde 9 ud af 10 gange.

Er du ikke det, får du for dårlige fodbold odds på dit væddemål.

Typer af odds

Hvordan kan man oddse, hvis man gerne vil have lidt lir? I vores fodbold betting guide længere oppe i artiklen kan du læse om de grundlæggende regler for basale typer af odds. I det følgende giver vi nogle eksempler på systemspil og alternative typer af odds, hvis du godt kan lide de mere vovede spil på fodbold.

Hvordan kan man oddse med systemspil? Vi har fundet et par eksempler fra fodbold betting på systemspil, hvor du kan hæve dine fodbold odds – og risiko!

Systemspil handler om at kombinere væddemål. I stedet for at spille på en enkelt kamp, spiller du altså på flere kampe. Systemspil kan spilles lige på, altså hvor du spiller på for eksempel tre udfald, der alle skal gå hjem, for at du vinder dit systemspil.

Men du kan også spille eksempelvis 3/5 som systemspil. Her skal minimum 3 ud af 5 spil gå hjem, for at du vinder væddemålet.

Et relativt nyt spil på fodbold markedet er det såkaldte betbuilder. Her kan du selv forme dit væddemål og vælge op til 12 forskellige ting at spille på i for eksempel en fodboldkamp. Typiske ting, du kan spille på med betbuilder er målscorere, antal mål, antal kort, antal hjørnespark etc.

Betbuilder kan give høje fodbold odds. Men det er også fordi, der ofte er lav sandsynlighed for, at det går hjem, så vi anbefaler, at du gemmer denne type fodbold odds til de særlige og sjældne lejligheder.

Hvordan oddser man med europæiske odds

Hvis du har prøvet at oddse før, er du nok allerede bekendt med europæiske odds. Det er nemlig dem, vi bruger her i Danmark.

Hvis du ikke er bekendt med europæiske odds, så kan du se vores oddseksempel et par afsnit oppe i teksten. Her forklarer vi, hvordan du kan læse europæiske odds.

Hvordan oddser man med amerikanske odds

Men hvordan oddser man så med amerikanske odds? Amerikanske odds opgøres nemlig på en anden måde end europæiske odds.
Typisk vil amerikanske odds se ud som disse to eksempler:

+150
-150

Det skyldes, at amerikanske odds bruger 100 enheder som udgangspunktet. Så hvis der stå et plus ud for beløbet, så indikerer det din nettogevinst, hvis du vædder 100 enheder.

Står der derimod minus ud for tallet, så betyder det, hvor meget du skal satse for at få en nettogevinst på 100 enheder.

+150 er altså lig med odds 2,50.
-150 er lig med odds 1,67.

Hvordan oddser man med engelske odds

Og sidst med ikke mindst: hvordan oddser man så i England? Her skriver som regel odds som en brøk. Lad os tage et eksempel på engelske odds.

2/1

Her indikerer brøken, at hvis du satser én enhed, så får du en nettogevinst på to enheder. Det svarer altså til odds 3,00 i europæiske odds. Skal du regne det i hovedet, kan du udregne brøken og lægge én til for at få svaret i decimaler.

Hvordan oddser man med asian handicap odds

Asian handicap odds er særligt populært inden for fodbold betting og andre sportsgrene med tre udfald. Asian handicap odds er grundlæggende et handicap væddemål, hvor muligheden for uafgjort er fjernet. Du kan altså vinde eller tabe væddemålet, men ender en kamp uafgjort, får du blot indsatsen retur.

Asian handicap betting har sit navn, fordi fænomenet opstod i Asien. Det tog dog ikke lang tid, før asian handicap betting bredte sig til resten af verden, og asian handicap betting er i dag blevet super populært, også på det danske marked.