18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Hvordan man better på tennis

Betting på tennis ser måske ret simpelt ud, da det typisk kun er to spillere, der spiller mod hinanden, og der ingen mulighed er for uafgjort, samt der ofte er en favorit.

Men tænk igen. Der er rigtig mange detaljer man skal have for øje, når man better på tennis, og gerne vil være succesfuld med det. Lad os gå igennem hovedpointerne for hvad man bør tænke på, når man better på tennis.

Hoved tennis betting markeder

Kamp Betting

Vi starter med det letteste at forstå. Bet på vinderen af kampen giver dig muligheden at spille på en af to spillere (Eller hold, hvis det er double).

Det hænger dog sådan sammen, at i tennis vil der ofte være en meget klar favorit, hvor oddset kan være 1.12 eller lavere, hvis det er de bedste spillere i de tidlige runder. Selvfølgelig kan du spille på Andy Murray eller Novak Djokovic til odds 1.12 hvis du vil, men prøv put det i perspektiv.

Hvis du spiller 1000 kr. så får du kun en profit på 120 kr. og hvis det utænkelige skulle ske, at din spiller taber, så er du dybt i hullet.

Så hvis vi lige skal vende fortjeneste vs risiko, er det ikke altid værd at spille på de store favoritter alene, men så kan du i stedet lave en accumulator / kupon, hvor du tilføjer flere kampe, og dermed kan få en højere gevinst.

tennis betting markeder

Handicap betting

Som I de fleste sportsgrene er handicap bets også noget af det meste populære Inden for tennis betting. I tilfælde af et meget ulige match-up, har du mulighed for at få en mere lige kamp med disse handicap.

Handicappet ses som en antal af partier, som en spiller får fratrukket eller tilføjet. Du kan se et eksempel herunder:

Handicap betting

Nadal er storfavorit i kampen, selv med -4.5 handicap er han favorit til at vinde over Fabio Fognini. På den anden side kan du få odds 2.00 igen, hvis Fognini vinder, hvor han starter med 4.5+ partier inden kampen er startet.

 • Kampens resultat: Nadal vinder 6-4 6-4
 • Total antal partier: Nadal 12, Fognini 8.
 • Med Nadal -4.5 handicap: Nadal 7.5, Fognini 8
 • Med Fognini + 4.5 handicap: Nadal 12, Fognini 12.5

I dette scenario ville et væddemål placeret på Nadal -4.5 være tabt, selvom Nadal vandt kampen. Dette skyldes, at Fognini havde 4.5 partier i handicap.

Bemærk at når et handicap slutter på et halvt point, altså .5, så er der kun to mulige udfald, da den ikke kan ende uafgjort.

Korrekt resultat

En anden måde at få lidt anderledes betting på tennis, er ved at spille på kampens resultat. Eks. Antallet af sæt som vinderen vinder med. Du får stadig lave odds på store favoritter, men trods alt bedre end bare at spille på vinderen.

Selvfølgelig kan det være svære at ramme rigtigt med antal sæt, hvis det er mændenes Grand Slam turneringer. Her spilles bedst af fem sæt, og det gør det uden lige lidt svære at spå korrekt. Du kan også spille på resultatet i et givent sent, som er endnu svære. Spil på sæt resultat kan eks. Være 6-4 6-3 eller sågar 6-0 og det giver typisk rigtig høje odds.

Andre typer af tennis odds

De fleste bookmakere har mange forskellige udvalg på tennis betting. F.eks. kan du spille på vinderen af en turnering eller mange andre individuelle markeder. Ved de fleste store sportsgrene gælder det også, at desto større turneringen er, desto flere markeder er der at bette på.

Tennis er et af de mest populære markeder at spille live betting på, især da der er markeder, hvor du kan spille på vinderen af næste point, eller vinderen af næste parti. Et lille råd: Oddsene ændrer sig meget hurtigt på tennis, da et enkelt point kan betyde meget for kampen.

Så vær opmærksom på, at du får placeret dit væddemål på det rette tidspunkt, da oddset ellers kan have nået at ændre sig. Det er optimalt at spille i pauserne mellem pointene eller partierne.

Tennis betting strategier

Før du vælger at placere penge på tennis bets, er der flere ting, du skal tænke over. Vi har samlet de vigtigste pointer herunder, og der kan være flere afhængigt af din måde at bette på.

Spiller match-up

Selvfølgelig er den vigtigste faktor styrken på de individuelle spillere. Verdensranglisten og seeding giver generelt en rigtig god indikator på, hvad du kan forvente af spillerne. Overraskelser sker dog fra tid til anden. Kig typisk på formkurven, og head-to-head, da nogle spillere måske kan have en favoritmodstander.

Det hjælper også at kende spillerens spillestil og hvilket type bane der spilles på. Det er især en god ide at kende til spillerens serveegenskaber og hvordan spilleren returnerer en serv.

Banens underlag

Nogle spillere er langt mere komfortable på et underlag fremfor et andet, og det er værd at kende til, når du vil bette på tennis. Et godt eksempel er Rafael Nadal, som er kendt som ”Gruskongen”, da han har vundet French Open (Rolland Garros) hele 9 gange på 10 år. En ekstra detalje på hard court, er klimaet. Her kan der være stor forskel på, om kampen spilles inde eller ude.

Hvad er der på spil?

Nogle gange kan en spiller have mere ud af at vinde kampen end deres modstander. Eks. Hvis de skal vinde kampen, for at holde fast i en bestemt placering på verdensranglisten. Det kan også være, hvis spilleren fornyeligt har været skadet, og ikke er på 100 %. Så vil de sjældent gå helhjertet efter det, da de frygter endnu en skade. Det kan altid være svært at tale om motivation i tennis, men det er en faktor man bør have i mente.

Find det bedste odds

Når du better inden kampstart eller turneringsstart, har du tid til at finde den bookmaker (Bet365, Unibet, Nordicbet…), der har det højeste odds. Vi behøver vel ikke sige, at det logiske klart vil være, at du placerer dit væddemål hos den bookmaker, der giver dig, det bedste odds.

I live-betting har du dog næppe tid til at sammenligne oddsene hos bookmakerne, da de skifter lynhurtigt efter hvert point. Få en følelse af hvilken bookmaker der leverer de bedste live-odds, og hold dig til den.

Se satse på tenniskampe

Se kampen

De fleste Grand Slam turneringer bliver allerede vist på TV, hvis du selvfølgelig har en pakke med sportskanaler. Hvis du ikke var opmærksom på det, skal du vide, at mange bookmakere live-streamer de fleste tenniskampe, så du faktisk kan se dem hos din bookmaker gratis. Det kræver kun, at du har penge på din bettingkonto.

Hoved tennisevents at bette på

Foruden den sidste måned i kalenderåret, er der stort set kvalitets tennis året rundt, som du kan bette på. Find ud af de bedste tennisevents du kan bette på via vores guide:

Grand Slams

De fire Grand Slam turneringer er de største og mest prestigefyldte tennisturneringer i verden. De er også de turneringer med flest præmiepenge og fleste rangliste point.

TurneringAustralian OpenFrench OpenWimbledonUS Open
Logo Australian OpenFrench OpenWimbledonUS Open
Datoer JanuarMaj/Juni Juni/JuliSeptember
Underlag  Hard GrusGræsHard

Kloge bettere vil tjene gode penge på Grand Slam turneringer, da de ofte indeholder få overraskelser. Da disse er de vigtigste turneringer på hele touren for mænd og kvinder, vil stort set alle stjerner stille op, medmindre de altså er skadet.

Samtidig sørger de fleste af spillerne for at tilpasse deres form, så de topper omkring disse turneringer.

Ydermere så spilles mændenes singler bedst af fem sæt, hvilket reducerer muligheden for evt. overraskelser. Det er ikke uset, at en outsider kan hente et enkelt heldigt sæt mod en favorit eller endda to, men tre sæt sker yderst sjældent.

ATP og WTA touren

Efter Grand Slam turneringerne er det ATP og WTA Finalerne der er højdepunkterne for tennisspillerne, da denne turnering også giver mange point til verdensranglisten.

Finalerne på ATP og WTA ranglisten har også kun de største stjerner med, hvilket vil sige, at det er nogle hæsblæsende kampe, man kan se.

Da disse kampe spilles sidst på sæsonen, anbefaler vi, at man er ekstra varsom med at spille på finalerne. Dette skyldes, at spillerne kan være ramt af udmattelse eller skader efter et langt og hårdt tennis år.

En turnering som Masters 1000 eller de største WTA turneringer er også værd at kigge på, da de er spredt ud over hele året. Disse betyder meget for spillernes samlede placering på verdensranglisten, og er turneringer, som spillerne gerne vil vinde.

I de mindre turneringer på ATP og WTA ranglisten er der mulighed for at score nogle høje odds, da de store spillere ofte kan være mindre motiverede eller spare sig pga. skader, og så kan man hente gode penge på outsiderne. Mange tenniseksperter tjener gode penge på de mindre ATP og WTA turneringer.

Davis Cup / Fed Cup

Okay, så der er færre penge involveret for de deltagende spillere, men stoltheden ved at repræsentere sin nation betyder meget.

Strukturen af sådan en turnering betyder, at det ikke er nok bare at have en enkelt stjernespiller, så et land skal helst have flere gode kvalitetsspillere for at gå hele vejen. Det er ofte meget uforudsigeligt at spille på disse tennis landskampe, da holdene sjældent mødes.

Hjemmebanefordelen kan dog betyde meget for tennisspillerne i disse turneringer, da de får masser af opbakning, mens modstanderne ofte kan møde modstand i form af buh råb, piften og mere.

US Open

I august/september måned er der US Open hvor der er masser af muligheder for at bette på tennis. Sports entusiaster kan bette på US Open 2019, der løber af stablen mellem den 19. august og 8. september 2019.

Når du vælger at bette på tennis US Open, spiller du på kampe, der finder sted på USTA Billie Jean King National Center i bydelen Queens i New York City.

Den amerikanske tennisturnering er blevet afholdt siden august 1881 og dengang blev den afholdt på Newport Casino græsbanerne i New Port, Rhode Island. Turneringen foregik på græs helt frem til 1975 hvor de skiftede over til grus.

Det holdte kun i tre år, da turneringen skiftede over til hardcourt i 1978 og siden da har sportsentusiaster væddet på hardcourt kampe, når de vælger at bette på US Open.

I 1987 blev US Open gjort til den fjerde og sidste Grand Slam-turnering i tenniskalenderen efter Australian Open, French Open og Wimbledon Championships.

US Open

Derfor er der naturligvis stor interesse i at bette på tennis US Open, da det er en af årets største turneringer og der er ca. et halvt år mellem US Open og Australian Open, så det er “sidste chance” for at spille på en Grand Slam turnering i nogle måneder.

Når du vælger at bette på US Open, kan du bette på tennis i mange forskellige formater, da der bliver dystet i følgende kategorier i seniormesterskaberne:

 • Herresingle
 • Damesingle
 • Herredouble
 • Damedouble
 • Mixed double

Der findes også bookmakere, der giver mulighed for at bette på US Open turneringerne for juniorer, kørestolsbrugere og veteraner.

Ligesom med Wimbledon, kan det være en god ide at tjekke tidligere vindere, når du vælger at bette på US Open. Nedenfor i tabellen kan du se vinderne af de fem forskellige US Open turneringer i løbet af de sidste ti år. Dette kan forhåbentligt hjælpe dig med at bette på tennis US Open.

ÅrHerresingleDamesingleHerredoubleDamedoubleMix-double
2018Novak DjokovicNaomi OsakaMike Bryan & Jack SockAshleigh Barty & CoCo VandewegheBethanie Mattek-Sands & Jamie Murray
2017Rafael NadalSloane StephensJean-Julien Rojer & Horia TecauChan Yung-Jan & Martina HingisMartina Hingis & Jamie Murray
2016Stan WawrinkaAngelique KerberJamie Murray & Bruno SoaresBethanie Mattek-Sands & Lucie SafarovaLaura Siegemund & Mate Pavic
2015Novak DjokovicFlavia PennettaPierre-Hugues Herbert & Nicolas MahutMartina Hingis & Sania MirzaMartina Hingis & Leander Paes
2014Marin CilicSerena WilliamsBob Bryan & Mike BryanJekaterina Makarova & Jelena VesninaSania Mirza & Bruno Soares
2013Rafael NadalSerena WilliamsLeander Paes & Radek StepanekAndrea Hlavackova & Lucie HradeckaAndrea Hlavackova & Maks Mirnyj
2012Andy MurraySerena WilliamsBob Bryan & Mike BryanSara Errani & Roberta VinciJekaterina Mkarova & Bruno Soares
2011Novak DjokovicSamantha StosurJurgen Melzer & Phillip PetzschnerLiezel Huber & Lisa RaymondMelanie Oudin & Jack Sock
2010Rafael NadalKim ClijstersBob Bryan & Mike BryanVania King & Jaroslava SjvedovaLiezel Huber & Bob Bryan
2009Juan Martin del PotroKim ClijstersLukas Dlouhy & Leander PaesSerena Williams & Venus WilliamsCarly Gullickson & Travis Parrot

Når det kommer til at bette på tennis US Open 2019, er Novak Djokovic den regerende mester i turneringen og han er også storfavorit til at vinde årets turnering. Djokovic kommer nærmest brandvarm fra Wimbledon, som han vandt ved at besejre Schweiziske Roger Federer i finalen.

Som du kan se i tabellen har Djokovic også vundet turneringen tre gange i løbet af de seneste ti år, hvilket uden tvivl bidrager til at bookmakerne vælger ham som favorit, når det kommer til at bette på tennis US Open 2019.

En anden favorit til turneringen er spanske Rafael Nadal, som ligesom Djokovic har vundet den amerikanske tre gange i løbet af de seneste ti år. Nadal har dog været utroligt skadesplaget i løbet af de seneste år og derfor står Djokovic til lavere odds.

Ud over at tjekke tidligere vindere af turneringen, bør du netop vælge at læse op på eventuelle skader, form og foretrukne spilleunderlag, når du vælger at bette på tennis US Open. Det gælder lige meget om du vælger at bette på US Open herresingle eller en af de andre turneringer.

Wimbledon

I juni/juli måned er der som sagt Wimbledon Championship hvor der er masser af muligheder for at bette på tennis. Wimbledon 2019 løber af stablen mellem den 1. og 14. juli 2019 på de kendte baner i den engelske hovedstad London.

Wimbledon Championship er den ældste tennisturnering i verden og den er blevet afholdt i All England Lawn Tennis and Croquet Club i Wimbledon-bydelen i London i England siden 1877. Wimbledon Championship er den eneste af de fire grand slam-turneringer, der bliver spillet på græs, som er det oprindelige underlag i tennis.

Til Wimbledon-mesterskaberne kan du bette på tennis i mange forskellige formater, da der bliver dystet i følgende turneringer:

 • Herresingle
 • Damesingle
 • Herredouble
 • Damedouble
 • Mix-double

Når det kommer til at bette på tennis og at vælge Wimbledon odds kan det være en god ide at tjekke de tidligere Wimbledon winners i løbet af de seneste år.

Nedenfor i tabellen kan du se hvem der har vundet de fem forskellige Wimbledon Championship turneringer i løbet af de sidste ti år. Dette kan forhåbentligt hjælpe dig med at bette på tennis i forbindelse med Wimbledon.

ÅrHerresingleDamesingleHerredoubleDamedoubleMix-double
2018Novak DjokovicAngelique KerberMike Bryan &
Jack Sock
Barbora Krejcikova &

Katerina Siniakova

Alexander Peye &

Nicole Melichar

2017Roger FedererGarbiñe MuguruzaMarcelo Melo &
Lukasz Kubot
Ekaterina Makarova &

Elena Vesnina

Jamie Murray &

Martina Hingis

2016Andy MurraySerena WilliamsPierre-Hugues Herbert &

Nicolas Mahut

Serena Williams &

Venus Williams

Henri Kontinen &

Heather Watson

2015Novak DjokovicSerena WilliamsJean-Julien Roger &

Horia Tecau

Martina Hingis &

Sania Mirza

Leander Paes &

Martina Hingis

2014Novak DjokovicPetra KvitovaVasek Pospisil &

Jack Sock

Sara Errani &

Roberta Vinci

Nenad Zimonjic &

Samantha Stosur

2013Andy MurrayMarion BartoliBob Bryan &

Mike Bryan

Hsieh Su-wei &

Peng Shuai

Daniel Nestor &

Kristina Mladenovic

2012Roger FedererSerena WilliamsJonathan Marry &

Frederik Nielsen

Serena Williams &

Venus Williams

Mike Bryan &

Lisa Raymond

2011Novak DjokovicPetra KvitovaBob Bryan &

Mike Bryan

Kveta Peschke &

Katarina Srebotnik

Jürgen Melzer &

Iveta Benesova

2010Rafael NadalSerena WilliamsJürgen Melzer &

Philipp Petzschner

Vania King &

Yaroslava Schedova

Leander Paes &

Cara Black

2009Roger FedererSerena WilliamsDaniel Nestor &

Nenad Zimonjic

Serena Williams &

Venus Williams

Mark Knowles &

Anna-Lena Grönefeld

Når det kommer til at bette på tennis Wimbledon 2019 er serbiske Novak Djokovic den regerende mester i herresingle og han er også mange af bookmakernes storfavorit til at vinde turneringen. 

Det kan være mere udfordrende at vælge Wimbledon odds til damesingle. Bookmakerne peger ikke kun på den femdobbelte Wimbledon Championship vinder Serena Williams som favorit.  

Flere spår også unge talenter som fx Ashleigh Barty og Naomi Osaka at nå langt i turneringen og hvem ved? Måske kommer der et nyt navn på listen over Wimbledon winners efter Wimbledon 2019 har fundet sted. 

Det bliver i hvert fald spændende at følge med i årets mesterskab, som du kan gøre ved at streame Wimbledon live. 

Flere bookmakere giver dig mulighed for at følge Wimbledon live stream, så længe du sørger for at placere væddemål på fx Wimbledon odds på deres side eller hvis du har et vist antal penge stående på din konto på deres side.