18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Hvordan man better på NBA

Så du vil gerne være en storspiller, når det kommer til, hvordan man skal bette på NBA, hva? Lad os bare sige, at der er mere til det, end blot at kende forskel på Lakers og Clippers, hvis du gerne vil lære at Slam Dunke din vej til seriøse gevinster.

Det er korrekt, nu er det tid til at lære, hvordan man better på NBA!

Hoved basketball markeder

Lige på (Money Line)

Hvis du hører udtrykket ”Money Line” i betting sammenhæng og finder det forvirrende, er det mest fordi, at du har været vant til at spille på de europæiske sportsgrene.

Bare rolig, der er ikke noget forvirrende over Money Line markedet – Det betyder faktisk bare Lige På, altså, et odds på vinderen uden uafgjort er en mulighed.

Money Line er dog ikke noget, der kun er begrænset til NBA betting eller basketball betting; faktisk er det et meget normalt udtryk for betting på sportsgrene i USA. Du finder det eks. I Ishockey (NHL) Baseball (MLB) eller Amerikansk fodbold (NFL).

På Money Line kan du ikke bette på uafgjort, så det vil sige, at hvis kampene går i forlænget spilletid, så kan du fortsat vinde på dit væddemål.

NBA basketball markeder

Du kan bette på udfaldet af bare en enkelt kamp, hvis du lyster, men der skal du være opmærksom på, at oddsene typisk er lave, især hvis du spiller på favoritten. Ved odds der er 2.00 eller mindre, risikere du flere penge end du kan vinde.

Dette betyder dog ikke, at det ikke altid er en god ide at bette på favoritterne, men det er noget, du bør have i tankerne.

En anden mulighed er at kombinere flere forskellige Money Line kampe på en kupon, eller som de siger i USA, et Parlay bet.

Selvom det er svære at gætte udfaldet af flere kampe end bare en enkelt, så er den potentielle gevinst også meget større. Det kan være en god ide med disse bets, hvis du har en god følelse omkring flere kampe end blot en.

Mens du lærer hvordan du better på NBA, vil du formentlig støde på nogle rigtige gode hold, som du kan putte på din NBA kupon.

Handicap (Spread)

I tilfælde af kampe med ulighed hvor den ene modstander er langt bedre end den anden, vil du ofte kunne finde bedre værdi i at spille på handicappet, det de i USA kalder for ”Spread”.

Handicappet/Spreadet afgøres af hvor store favoritter det ene hold er i forhold til det andet, og typisk vil det sættes så det kommer så tæt på 50/50, som overhovedet muligt. Som du eks. Kan se på NBA betting eksemplet herunder, så står Cleveland Cavaliers til at starte med -9 point i deres kamp mod Orlando Magic.

Handicap (Spread) Basketball

Som det kan ses på oddsene, så står de i 10/11, hvilket oversat til decimaler er odds 1.90. Det er tæt på 2.00, men stadig ikke nok til at du kan garantere en profit, hvis du spiller på begge udfald. Lad os kigge på skemaet herunder, for at se hvordan bettet ville blive afgjort:

Kampens resultatOrlando Magic +9.0 væddemålCleveland Cavaliers -9.0 væddemål
 Magic vinder eller Cavaliers vinder med mindre end 9 pointVUNDETTABT
Cavaliers vinder med præcis 9 pointPENGENE TILBAGEPENGENE TILBAGE
Cavaliers vinder med mere end 9 pointTABTVUNDET

Nogle gange ses det også, at der er et halvt point som handicap. Dette bruges til at eliminere muligheden for pengene tilbage (Push).Desto større niveauforskel der er på de to hold i mellem, desto større vil point handicappet også være. I nogle tilfælde kan handicappet dog også være helt ned til 1 eller 2 point, mens det i andre tilfælde kan være tocifret handicaps, hvis det ene hold er kæmpe favoritter.

Nogle bookmakere tilbyder alternative handicaps, hvilket betyder, at du kan vælge flere forskellige handicap linjer til dine spil.

Point handicappet er en spændende måde at bette på NBA, for hvis du spiller på favoritten, er det ikke længere nok bare at vinde kampen. Selv hvis dit hold har en føring, vil du fortsat sidde og heppe på dem, så de kan komme så meget foran som overhovedet muligt, og dermed dække det handicap du har spillet på.

Den potentielle gevinst er også langt større, end hvis du blot havde spillet på favoritten til at vinde kampen.

Over/Under (Total Points)

Over/Under er meget lignende handicap og lige på spillene. Der er fortsat kun to muligheder, og det er så tæt på 50/50 som muligt.

Bookmakerne (Bet365, Nordicbet, Unibet…) sætter en linje for total antal point i kampen, og her skal spillerne så bette på, om der kommer over eller under det givne antal point i kampen.

For en gennemsnitlig NBA kamp, er over/under linjen typisk mellem 195 og 220 point. Dette afhænger dog af, hvor højt scorende oddssætterne vurderer kampen til at blive. Det er et stort spring, og derfor er der rigtig mange tanker og kalkulationer inden de sætter sådan en linje.

Andre Basketball ligaer har typisk andre linjer, men dette skyldes, at de ofte kører med andre regler, som kan få indflydelse på spillet, typisk længden af kampene. Vi tager et kig på disse forskelle lidt senere, når vi er færdige med at dække, hvordan du better på NBA.

Ligesom alternative handicap linjer, er der også alternative Over/Under linjer hos nogle bookmakere. Dette giver dig muligheden for at vælge en linje der passer til dit behov. Dækningen af basketball kampe er vidt forskellig fra bookmaker til bookmaker.

Nogle giver dig stort set muligheden for at bette på alt, mens andre nøjes med de simple markeder.

Vinder spil NBA

Vinder spil (Outrights)

Som ved de fleste store sportsbegivenheder har du også mulighed for at bette på NBA fremtidsmarkederne. Disse markeder bliver allerede åbnet inden sæsonstarten, og er typisk åbne hele vejen indtil finalen.

De mest typiske væddemål på Vinder spil, eller ”outrights” som det kaldes i USA, er vinderen af en bestemt liga eller turnering. Det giver dig endnu en grund til at følge netop det hold, som du har spillet på, og det giver spænding hele vejen igennem sæsonen.

Det negative ved Vinder spil? Du skal af med dine penge i det øjeblik, du placerer dit væddemål, og du får først din gevinst når det er blevet afgjort.

Det kan betyde, at du skal vente rigtig længe, hvis du eks. Placerer væddemålet inden sæsonstarten.

I begyndelsen af en sæson er det typisk svært at spå, hvilket hold der kommer til at vinde NBA på vinder spil. Det er ikke altid til at finde ud af, hvordan holdene præsterer, og når først sæsonen er gået i gang vil oddsene begynde at blive justeret. Du kan selvfølgelig spille på flere forskellige hold, og stadig sikre dig en profit hvis et af dine hold vinder.

Alternative vinder spil er også tilgængelige, ligesom du også kan spille på NBA MVP prisen, som er Most Valuable Player, altså den mest værdifulde spiller i turneringen.

Du kan også spille på vinderen af en division/gruppe, som typisk vil være lettere at gætte end vinderen af hele NBA.

Basketball betting strategier

Nu kender du hovedmulighederne for NBA betting og hvordan du better på NBA. Her kommer et par venlige tips til hvordan du kan optimere din NBA betting succes.

Alle der vil vinde penge på basketball har brug for at være velforberedte for at give sig selv de bedste chancer for at vinde.

Hold øje med statistikkerne

Amerikanske sportsgrene har i lang tid været kendt for at gå meget op i detaljeret statistik, det er noget, der først langsomt er begyndt at komme i europæisk fodbold de seneste år. Du kan derfor finde masser af informationer om holdene og de enkelte spillere på NBA betting markederne

Vælg et favorit marked

Som vi nævnte ovenover, så er der et par hovedmuligheder på, hvordan du kan bette på NBA: Lige På (Money Line) Handicap (Points Spred) og Over/Under (Total Points).

Nogle gange er det lettere bare at vælge et enkelt marked og specialisere sig inden for, i stedet for at forsøge at gøre sig til specialist inden for alle områder.

En god start er at tjekke statistikkerne for det relevante marked. Derefter er det en god ide at starte med små indsatser eller måske først helt uden indsatser, og bare skrive ned på et papir, hvem du ville have spillet på og for hvor meget, du ville have spillet.

På den måde vil du kunne se, hvor godt du vil kunne klare det, uden at risikere en kr. Hvis du konstant rammer rigtigt på et specifikt marked, så ved du, hvilket du skal begynde at fokusere 100 % på.

Glem ikke hjemmebanefordelen

Som i de fleste sportsgrene, så betyder hjemmebanefordelen en masse. Det gør det også, når du better på NBA. Tag f.eks. Denver Nuggets. Der er en grund til, at Denver er kendt som ”Mile-High City”, fordi de ligger placeret 1600 højdemeter over havets overflade.

Det er ikke let at vende sig til de højdemeter for gæstende hold, og derfor har Denver Nuggets typisk en rigtig god statistik på hjemmebane, selv mod hold der burde være bedre.

I tilfælde af, at du ikke allerede er klar over det, så vil gæstende hold altid stå først på odds-kuponen, når du kigger på NBA hos de fleste bookmakere. Det er ikke noget, der bør forvirre dig, men du kan altid dobbelttjekke, da enkelte bookmakere sætter dem omvendt op.

Få de bedste Odds

Hvis du vil være seriøs omkring betting, så er du nød til at være obs. På netop dette. Selv den mindste forskel i et odds kan betyde alverden på den lange bane. Du skal derfor altid sikre dig, at du får det højeste odds på det udfald, du vil spille på.

NBA bedste Odds

Alternative basketball ligaer du kan bette på

Medmindre du har boet under en sten for det meste af dit liv, vil det ikke være nogen hemmelighed, at NBA er den største basketball liga i verden.

Det er dog langt fra den eneste basketball liga, som du kan bette på. Der er mange forskellige turneringer under FIBA (International Basketball Federation).

NBA reglerne er anderledes end de regler vi eks. Ser i FIBA, her kommer et par eksempler:

  • Banens størrelse
  • Kampens længde
  • Antallet af fejl pr. spiller

Lad os tage et kig på de bedste basketball ligaer foruden NBA.

De Olympiske Lege og VM

Disse nationale turneringer er en af de eneste muligheder for at se de helt store stjerner fra NBA på samme hold, hvor de repræsenterer deres land I stedet for at spille mod hinanden, som de ellers gør til dagligt.

Lige siden ”Dream Team” vandt guld i Barcelona 1992, har der været kæmpe hype omkring det amerikanske basketball hold, når de deltager ved internationale turneringer.

Mens USA stort set ham domineret alle Olympiske Lege og VM slutrunder, har der været enkelte tilfælde, hvor de har fejlet at leve op til deres store favoritværdighed. Dette sås især i starten af år 2000, hvor det ikke lykkedes dem at vinde noget som helst fra 2002-2006.

Du skal dog være opmærksom, hvis du har tænkt dig at spille på disse turneringer.

Nogle NBA hold kan nemlig forbyde deres spillere at tage med til OL eller VM, og dermed kan det være et reservepræget hold, som USA sender af sted, i stedet for de absolut største stjerner.

EuroLeague & EuroCup

Lidt tættere på os selv er der også turneringer. I Europa er der også flere gode basketball hold og flere store turneringer. EuroLeague formatet har ændret sig en del over de seneste par år, hvor det nu består af 16 hold i sæsonen 2016-2017.

Ok. EuroLeague får måske ikke ligeså meget mediedækning som NBA, men du kan stadig finde Tv-selskaber i de fleste lande, som viser disse kampe.

Nogle bookmakere viser også kampene helt gratis på live stream, hvis man altså bare har penge stående på sin konto.

En stor fordel ved de kampe der bliver vist er, at de Europæiske kampe typisk spilles i løbet af dagen eller om aftenen, hvor mange NBA kampe først vises sent på natten. Det gør det meget lettere at følge.

Selvom det er en andenrangs turnering, er EuroCup også en voksende turnering både med kvalitet og eksponering. Vinderne kvalificeres til den kommende sæson af EuroLeague.