18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Hvordan man better på Fodbold

Vil du vide hvordan man better på fodbold, men er for bange til at spørge din venner? Bare rolig, vi har din ryg dækket, og skal nok hjælpe dig med, hvordan du better på denne fantastiske sport.

Vores guide vil føre dig gennem de bedste typer af fodboldbets de bedste fodboldbetting strategier og de bedste turneringer at bette på.

Største fodbold betting markeder

Der er virkelig mere end hundrede forskellige betting markeder på de fleste kampe, især de kampe fra de største ligaer. Hvis du har brug for et lille stykke spænding, så viser vi her, hvordan man better på fodbold.

Kamp odds (1X2)

Dette marked er altid det første marked du vil støde på, når du skal spille på fodboldkampe, eller når bookmakere tilbyder forhøjede odds.

For at bette skal du simpelthen ”bare” forudse et af tre mulige scenarier. Hjemme sejr, uafgjort eller ude sejr.

Alle odds der er lavere end 2.00 på et marked vurderes til at være favoritter til at vinde kampen. Desto lavere oddset er på det ene hold, desto højere vil det være på uafgjort og det andet hold, da disse høre sammen.

Når et hold er favorit, vil du typisk se at oddset på modstanderen vil være omkring Odds 4.00. Hvis det ene hold er kæmpe favoritter, vil oddset naturligvis være langt højere på underdoggen, ligesom du også kan se oddsene være næsten helt lige, hvis det er to meget lige mandskaber der mødes.

Oddset på uafgjort vil typisk være mellem odds 3.00 og 4.00. Selvfølgelig med undtagelser, hvis eks. Det ene hold er storfavorit til at vinde.

fodbold betting markeder

Begge hold til at score (BTTS)

Dette marked er blevet mere og mere populært i de seneste par år, hvor rigtig mange spillere better på højt scorende opgør. Dette er ofte lettere at ramme end 1X2 væddemålene, da der kun er to udfald. Begge hold til at score JA/NEJ.

Det er ofte mere interessant at spille på dette, da det kan være mere uforudsigeligt end blot at vælge hvem der vinder kampen. Dette ses også på oddsene, hvor de typisk varierer mellem 1.66 til 2.5 på hhv. Ja og Nej. Det er yderst sjældent at man ser odds helt nede i 1.50 og over odds 3.00 på de udfald.

Et par vigtige faktorer når man spiller på dette er, at se styrkeforskellen på de to hold og deres spillestil. Nogle hold har et rygte for at være ultra-offensive, mens deres defensiv måske er usikker.

Et andet tvist til dette marked kan være ”Kampens resultat og BTTS”. Her kombinerer man simpelthen de to overstående markeder, hvor du både spiller på, om begge hold scorer i kampen og hvilket hold der vinder. Hvis du tror at hold 1 vinder, men at de dog lukker mål ind, så kan dette være et rigtig godt væddemål.

Korrekt Resultat

Hvis du er interesseret I højere gevinster for din indsats, kan Korrekt Resultat markedet være lige det, du søger. Her starter oddsene typisk fra odds 6.00 og bevæger sig op ad. Det er dog ikke let at ramme et resultat, da der er så mange muligheder, men hvis du gør, så bliver du også belønnet stort.

De mest normale resultater i fodbold er 1-0 1-1 og 2-0, hvilket også er grunden til, at oddsene på disse er lavere end eks. 4-0 eller 4-3.

Hvis du vil have endnu større gevinster, kan du også prøve Scorecast bet: Her vælger du både kampens første målscorer og slutresultatet.

better pa fodbold korrekt resultat

Første Målscorer

Dette er et af spillernes favoritspil, som også kan give rigtig gode gevinster for lave indsatser. Selvom oddset dog typisk ikke er ligeså høje som korrekt resultat markedet.

Angribere og offensive midtbanespillere har typisk de laveste odds, fordi de score flere mål.

Ved første målscorer er det også vigtigt at kigge på de to hold. En angriber for et hold der kæmper for nedrykning, vil typisk have svære ved at score mod et godt hold, end en angriber, der spiller for topholdet.

Det er altid bedst at vente til startopstillingerne er blevet annonceret, før du placerer dit væddemål, ellers risikere du, at din spiller måske slet ikke kommer på banen. Du vil få pengene retur, hvis din spiller ikke får spilletid, men du spilder selv din tid. Hvis din spiller kommer på banen i løbet af kampen, vil dit spil fortsat være aktivt, hvis han kommer på banen ved stillingen 0-0.

Andre målscorer markeder er også tilgængelige såsom, ’Sidste målscorer’, som har de samme odds som ’Første Målscorer’ og ’Scorer når som helst’, der gør det en del lettere at ramme et vindende væddemål.

Det er også muligt at spille ’Næste Målscorer’ live hos de fleste bookmakere.

betting på Første Målscorer

Andre fodbold odds

Vi har ikke pladsen til at nævne samtlige muligheder, som du kan bette på inden for fodbold, så her er en bonusliste over vores favoritter. De er smarte for hvem som helst, der gerne vil lære mere om, hvordan man better på fodbold.

Multi-spil/Accas

Der er ikke noget at frygte ved multi-spil eller acca, som det kaldes på engelsk. Dette er blot en mulighed for at kombinere flere forskellige kampe på en kupon, og dermed forøge dit odds og din gevinst. Det er ikke let at ramme et multi-spil, men gevinster kan være meget større end single-bets.

Handicap/Asian handicap

Udlign favoritværdigheden ved at lade det ene hold få en tyvstart/handicap på et eller flere mål. Det gør tingene mere interessante i en ensidet kamp.

Vinder spil (Outrights)

Spil på vinderen af en liga eller en turnering. Enten før turneringsstart eller mens turneringen er i gang. Andre vinderspil kan være, ‘Topscorer’, ’Gruppe vinder’ eller ’Nævn finalisterne’

Live betting

De fleste betting markeder, kan du også bette på live, eller hvert fald indtil et udfald er fundet. Du kan ikke spille på Begge hold til at score, hvis der allerede står 1-1 i kampen.

live betting på fotbold

Fortsættelse af Live betting

Der er mange andre unikke live markeder, som kun kan spilles live. Dette kan eks. Være ”Et hjørnespark inden for de næste 5 minutter” og ”Antal mål der scores mellem 30:00 og 45:00 minutter”. Vi anbefaler dog, at du passer på, og ikke spiller på alt der kan spilles på live, mens du ser en kamp.

Specials

Hvis du har en god fidus til, hvilken spiller der måske skifter i det kommende transfervindue eller hvilken træner der bliver fyret, så kan man også spille på disse.

Dette finder man typisk under Specials markederne.

Fodbold betting strategier

Nu kender du til hovedmarkederne inden for fodbold betting. Her kommer der et par tips til, hvordan du kan bette på fodbold. Desværre er det ikke muligt at vinde penge hele tiden, når man better på fodbold, men du kan stadig give dig selv en fordel, så du kan optimere din profit.

Spil på uafgjort

Som nævnt tidligere er oddset på uafgjort oftest omkring odds 3 eller lidt højere. Det er et meget bedre odds end det, du kan få på at favoritten går hen og vinder. Så hvis du er god til at vælge et uafgjort resultat, så er det altså pæne gevinster du kan hente hjem.

Mange spillere vælger ikke at spille på uafgjort, da det kan være mere nervepirrende, da ingen af holdene så pludselig må score. Dette kan give dig ekstra værdi, da det kan skyde oddset på uafgjort op. Samtidig når man spiller på uafgjort, er man allerede på rette vej når kampen starter, da de altid starter uafgjort 0-0.

fodbold betting strategier

Følg holdnyheder

Skader, karantæner og startopstillinger kan betyde en hel del for et holds indsats på banen. Følg fodboldnyheder regelmæssigt i løbet af ugen, så du kan være opdateret med nyheder på de hold, du har tænkt dig at bette på.

Kend reglerne

Vi har dækket mange betting markeder her, men der er langt flere endnu, som du måske også godt kunne tænke dig at bette på. Derfor er det vigtigt, at du nærlæser reglerne før du spiller penge på det.

For eks. Gælder de fleste kampe kun for de første 90 minutter. Dvs. at hvis en kamp går i forlænget spilletid, så vil dette altså IKKE tælle med, medmindre det står anført. De fleste bookmakere har dog typisk deres regler stående klart, så det ikke er til at tage fejl af.

Hvad er der på spil?

Af og til sker det, at et hold er mere motiveret end deres modstander. Dette skyldes, at de fleste hold spiller mange kampe og i forskellige turneringer, og træneren nedprioritere derfor ofte nogle kampe.

Det ses også, at nogle hold intet har at spille for til sidst på sæsonen, mens hold i bunden af ligaen stadig kæmper for at redde livet. Der skal man være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er det hold der er placeret øverst, som er de bedste på dagen.

kend reglerne fodbold

Find de bedste odds

For at du altid kan få de bedste odds, er det nødvendigt, at du har en bettingkonto hos flere forskellige bookmakere: Bet365, Unibet, Nordicbet

Det afhænger dog af, hvor seriøs du er med dit betting. Hvis du gerne vil maksimere din profit, så er det nødvendigt, at du altid går efter det højeste odds, andet ville være dumt. På den anden side, hvis du mest better for hyggens skyld, er det ikke så nødvendigt.

Se kampen

Fodbold er verdens mest sete sport, og der kommer konstant flere kampe på TV.

Okay, der er meget ungdomsfodbold og obskure ligaer der bliver vist, men der er masser af fremragende fodbold fra de største ligaer i hhv. Europa. Sydamerika, USA og Asien. Ser du kampene øger det igen din mulighed for at maksimere din profit.

Største fodboldbegivenheder du kan bette på

Det er logisk, at man better på de fodboldkampe og turneringer, som man allerede kender til. Ellers vil du bare kaste dine penge efter hold du ikke kender i den polske 3. division, og det går sjældent godt. Så bliv inden for din komfort zone, når det gælder betting på fodbold

Premier League

Den mest spændende liga I verden (Eller mest hypede liga, afhængigt af dit syn på det) løber fra august til maj hver sæson. Selv i løbet af sommerpausen har du mulighed for at bette på Premier League. Dette er typisk Vinderspil/outrights, hvor du kan spille på vinderen af Premier League, transfers og meget mere.

Toppen af Premier League er typisk meget konkurrencedygtig, da flere hold konkurrerer om mesterskabet hvert år. Det er en stor fordel modsat andre ligaer, hvor der ofte er en stor favorit inden sæsonen går i gang.

Premier League

Champions League

Den mest præstigefylde klubturnering i verden, hvor de bedste hold i Europa dyster om at blive Mestrene af Europa. Kvalifikationen starter allerede tidligere på sommeren, men de store og sjove kampe starter først til september, når gruppespillet starter.

Det er ikke svært at forudse, at hold som Barcelona, Real Madrid og Bayern München vil være favoritter til at nå langt i turneringen grundet deres store stjerner.

Det er dog set, at der har været flere overraskelser i årenes løb. Champions League er den eneste turnering, hvor man ser de helt store hold møde hinanden.

Landskampe

I mellemtiden er de internationale turneringer for landshold meget spændende, da de kun løber af staben hvert 4. år, mens Champions League er hvert år. Du ser ikke landsholdene spille uge efter uge, så det er ofte svært at vide hvilken form, som holdene er i.

Venskabskampe kan være farlige at spille på, da de sjældent giver et retvisende billede af et holds styrker. Landstrænerne bruger ofte venskabskampe til at teste nye spillere og eksperimentere med andre formationer.

Det betyder, at alt kan ske, og derfor bør man være opmærksom, hvis man vil bette på venskabskampe.