18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

De 6 fedeste EM 2021 stadions: Stadion guide og support steder

EM 2021 bliver et historisk europamesterskab i fodbold, når hele Europa sammen kommer til at være hjemmebane for turneringen. For mange år siden besluttede det europæiske fodboldforbund at EM 2021 vil blive til noget helt særligt, da der er tale om turneringens 60-års jubilæum. Grundet covid-19 blev det så til 61 år, men hvem tæller?

Derfor blev det besluttet at EM 2021 vil blive afholdt på 11 forskellige fodboldstadions, som ligger i de 11 forskellige værtslande.

Alla vigtige fakta om de mest berømte stadioner

Hele ballet vil blive åbnet op i forbindelse med åbningskampen den 11. juni 2021 på det historiske Olympiske stadion Stadio Olimpico i den italienske hovedstad Rom.

Finalen vil også blive spillet på et legendarisk EM stadion, som du kan læse om ved at læse videre. Dette bliver den tredje gang i historien at Rom byder velkommen til EM-finalen, da byens runde fodboldstadion har lagt græs til EM-finalen to gange tidligere.

Danmark er et af de 12 værtslande og det danske nationalstadion i København Parken bliver uden tvivl det mindste EM stadion med plads til lidt over 38.000 tilskuere. Dermed kan Danmark se frem til som minimum tre gruppekampe på hjemmebane ved EM 2021 – og med lidt held også en ottendedelsfinale.

Hvis du ønsker at vide mere om 12 stadions, som hver især er blevet udvalgt som EM stadion til den kommende slutrunde, kan du med denne video flyve gennem Europa og virtuelt forberede dig på det kommende mesterskab.

De 6 fedeste EM 2020 stadions

Hvilket EM stadion er det fedeste?

Vi har udvalgt seks af de tolv EM 2021 stadions blandt de fedeste og vigtigste fodboldstadions:

EM 2021 stadions: 1 – Johan Cruijff Arena

 • Hvor ligger det?:Amsterdam, Holland
 • Tilskuer kapacitet: 54.990
 • Hvordan blev det bygget?:1966
 • Klubhold: Æresdivisionen holdet Ajax Amsterdam
 • EM 2020 kampe: 3 kampe i gruppespillet & én 1/16-finale

I dagligdagen spiller en af de mest omtalte klubber i Europa i Johan Cruijf Arena, som også er kendt for at være en danskerklub, da der ofte er en dansk fodboldspiller på holdet. Her er der tale om Ajax Amsterdam, som har spillet på stadionet siden det åbnede op i 1996.

Stadionet i Amsterdam var et innovativt stadion, da det slog dørene op for første gang i midten af halvfemserne. Der var nemlig tale om et de første europæiske stadions, som kunne byde på et udtrækkeligt tag. Stadionet er sammen med Parken i København stadigvæk blandt de få fodboldstadions, der kan byde på et udtrækkeligt tag.

Selv om at det ikke lyder af meget, så var stadionet også blandt de mægtigste, når det kom til kapaciteten på intet mindre end næsten 55.000 tilskuere. I dag er har en lang række stadions overgået en kapacitet på 60.000 tilskuere, men dengang var Johan Cruijf Arena altså blandt de største stadions i Europa.

Opkaldt efter en af fodboldens største

Tidligere hed dette EM stadion Amsterdam Arena, men i dag er stadionet er opkaldt efter Johan Cruyff, som er kendt især fordi han opfandt totalfodbold, som gik bort i 2016. Cruyff debuterede i den lokale fodboldklub Ajax Amsterdam i 1964 og han nåede at spille mere end 250 fodboldkampe i den røde og hvide fodboldtrøje.

Den legendariske hollandske fodboldspiller var også træner for Ajax mellem 1985 og 1988, mens han afsluttede sin karriere som træner for Catalonien efter fire år på pinden i 2013.

Ud over at være opkaldt efter en fodboldspiller, som nærmest forpligter de besøgende fodboldspillere til at spille smuk fodbold, er der også tale om et historisk stadion, da allerede tidligere har haft titlen som EM stadion.

Der blev spillet semifinale ved EM 2021 på stadionet og derudover har der også været både Champions League finale og Europa League finale på det legendariske stadion i Amsterdam.

Generelt er Amsterdam også en meget turistvenlig by og der bliver cyklet ligeså meget, hvis ikke mere, som i København. Hvis du overvejer at besøge byen i forbindelse med EM 2021 kan vi anbefale at du prøver at overnatte i en af de traditionelle husbåde, som ligger i en af de mange små kanaler i den hollandske hovedstad, så du kan få den mest autentiske oplevelse i byen.

em stadion

EM 2021 stadions: 2 – Puskás Arena

 • Hvor ligger det?: Budapest, Ungarn
 • Tilskuer kapacitet: 68.000
 • Klubhold: det ungarske landshold
 • Hvordan blev det bygget?: Stadionet er ikke færdigbygget endnu
 • EM 2020 kampe: 3 kampe i gruppespillet & én 1/16-finale

Kort om dette EM Stadion:

Budapest huser EM 2021 kampe på et spritnyt stadion. Dette EM stadion vil blive bygget færdigt i forbindelse med slutrunden og det kommer til at erstatte den tidligere Puskás Arena i byen.

Den tidligere Puskás Arena har været hjemmebanen for det ungarske landshold siden 1950erne og stadionet er navngivet efter den legendariske fodboldspiller Ferenc Puskás, som anses som værende den bedste ungarske fodboldspiller nogensinde. Målmaskinen nåede at score intet mindre end 84 mål i 85 landsholdskampe for Ungarn.

Faktisk anses Puskás som værende en af verdens bedste fodboldspillere i hele historien. Derfor har det internationale fodboldforbund også valgt at opkalde prisen for årets bedste mål efter den ungarske fodboldspiller. Puskás Award bliver uddelt ved The Best Football Awards.

Der gik lang tid før dette EM stadion kom i gang med at blive bygget og der er også gisninger om at det først bliver klart kort tid før slutrunden går i gang. Der er ingen tvivl om at for Ungarn som nation ville det være helt specielt at kunne spille EM 2021 på det nye stadion og derfor er spillerne ekstra motiverede til at kvalificere sig, så de bliver sikret mindst to kampe i den nye Puskás Arena.

En skøn turistby

EM 2021 er en oplagt mulighed for at besøge den ungarske hovedstad Budapest, som tiltrækker mange turister hvert år. Når de fleste tænker på Budapest, tænker de på den livlige tilværelse omkring Donau-floden, som deler byen op i to dele; Buda og Pest.

Derudover er den ungarske hovedstad også kendt for sine mange lækre spa-oplevelser rundt omkring i byen.

Mens København ligger i den dyre ende af skalaen over sjov og ballade i europæiske byer, ligger Budapest i den lave ende. Ud over at det er forholdsvist billigt for danskere at opholde sig i byen, er det også nemt at komme hurtigt til byen, da det næsten kun tager et par timer at komme fra København til Budapest med fly.

Derfor har du nærmest ingen undskyldning for ikke at tage til Budapest i forbindelse med EM 2021.

Betting på EM

EM 2021 stadions: 3 – Gazprom Arena

 • Hvor ligger det?: Sankt Petersborg, Rusland.
 • Tilskuer kapacitet: 56.000
 • Hvordan blev det bygget?: 2017
 • Klubhold: FC Zenit St. Petersburg
 • EM 2020 kampe: 3 kampe i gruppespillet & kvartfinale

Kort om dette EM stadion:

Det er ikke længe siden at der har været enorme fodboldkampe på Gazprom Arena i den russiske by Sankt Petersborg. Dette stadion går fra at være VM stadion til EM stadion i løbet af raketfart, da det netop blev bygget i forbindelse med verdensmesterskabet i fodbold, som blev afholdt i Rusland i 2018.

Der er tale om et enestående stadionbyggeri i Rusland, som tog mere end ti år om at blive færdiggjort da der har været forskellige ejere undervejs og derudover har det også været ramt af en række politiske stridigheder.

Gazprom Arena, som også er kendt som Saint Petersburg Stadion, er flere gange blevet kaldt for historiens dyreste stadionbyggeri og det er den japanske arkitekt Kisho Kurokawa, som står bag designet. Kurokawa tegnede stadionet til at ligne et rumskib med et mobilt skydetag.

Enestående omgivelser

Ud over sit unikke panorama har dette EM stadion også en unik placering på spidsen af Krestovsky-øen. Derfor kan tilskuerne på dette EM stadion ikke kun nyde en fantastisk fodboldkamp, men også en spektakulær udsigt over det Finske Hav, som man kan se oppe fra de højeste pladser på stadionet.

Denne egenskab var med til at skaffe en masse ros til stadionet under VM i fodbold i 2018 og derfor har vi også valgt stadionet som blandt de fedeste EM stadions til den kommende slutrunde.

I dagligdagen spiller en af de bedste russiske fodboldklubber på stadionet. Her er der tale om FC Zenit St. Petersburg, som er en af de mest succesrige fodboldklubber i Rusland og de vandt mesterskabet så sent som i sæsonen 2018-19.

Hvis du ikke oplevede Gazprom Arena i forbindelse med VM 2018 får du altså endnu en chance til at besøge Rusland i forbindelse med EM 2021. Sankt Petersborg er en vidunderlig historisk havneby, hvor du blandt andet kan opleve det smukke Vinterpalads, hvor de russiske zarer før boede, når der altså ikke er fodbold på agendaen.

Kort om dette EM stadion

EM 2020 stadions: 4 – Estadio de San Mamés

OBS! På grund af covid-19 skal de spanske EM 2021 kampe afvikles på Estadio La Cartuja i Sevilla.

 • Hvor ligger det?: Bilbao, Spanien.
 • Tilskuer kapacitet: 53.000
 • Hvordan blev det bygget?: 2013
 • Klubhold: Athletic Bilbao
 • EM 2021 kampe: 3 kampe i gruppespillet & én 1/16-finale

Kort om dette EM stadion:

Valget af Bilbao som værtsby til EM 2021 kom som en overraskelse for mange, da de fleste andre værtsbyer er allerede kendte storbyer og/eller europæiske hovedstæder. Men i forbindelse med Spanien faldt valget af EM stadion altså på Estadio de San Mamés, som åbnede for nyligt i 2013, men som der ikke er blevet talt så meget om i Europa.

Dette skyldes muligvis at snakken mest er faldet på det nye Atletico de Madrid stadion Wanda Metropolitano, som var vært for Champions League finalen 2019.

Da San Mamés åbnede dørene op i 2013 afløste fodboldstadionet det tidligere stadion af samme navn, som havde været hjemmebane for den lokale fodboldklub Athletic Bilbao i mere end 100 år.

Athletic Bilbao er sammen med de to spanske topklubber Real Madrid og FC Barcelona de eneste klubber, som aldrig er rykket ned fra den bedste spanske fodboldliga, La Liga.

Et stolt lokalhold

Netop Real Madrid og FC Barcelona har sammen med den førnævnte fodboldklub Atletico de Madrid stjålet rampelyset fra Athletic Bilbao, som ellers er en stor og anerkendt fodboldklub i Spanien.

Klubben blev nummer to i Europa League så sent som i 2012 og de vandt den spanske Supercopa i finalen mod FC Barcelona i 2015. På global plan er klubben mest af alt berømt for kun at vælge regionale spillere fra: Baskerlandet.

Mens mange respekterer denne beslutning af klubben, er der også flere fodboldkritikkere, der mener at det kan være med til at klubben ikke opnår succes i Europa.

Athletic Bilbao har ikke været med i Champions League siden 1999 og derfor glæder byens befolkning sig som små børn til den store fodboldfest, der vil være i forbindelse med EM 2021 i byen.

Den lokale befolkning er netop kendt som værende store fodboldfans, som altid skaber en frygtindgydende stemning på stadion som den 12. mand. Derfor kan besøgende nationer komme på en ekstra udfordrende opgave, når de skal møde Spanien på San Mamés, hvis den succesrige fodboldnation som forventet kvalificerer sig til EM 2020.

Selve byen Bilbao er en kulturel perle, der ligger i det nordlige Spanien. Den baskiske by er især kendt for det anerkendte museum Guggenheim Bilbao, som i sig selv er et spektakulært bygningsværk og man kan også nemt få flere timer til at gå med de interessante udstillinger indenfor.

Derudover kan du også hurtigt komme til stranden nord for Bilbao og nyde lækre tapas og sangria under solen med udsigt ud over Atlanterhavet.

EM 2021 stadions: 5 – Allianz Arena

 • Hvor ligger det?: München, Tyskland.
 • Tilskuer kapacitet: 74.000
 • Hvordan blev det bygget?: 2005
 • Klubhold: Bayern München
 • EM 2021 kampe: 3 kampe i gruppespillet & kvartfinale

Kort om dette EM stadion:

Det kan godt være at Allianz Arena kommer som nummer fem på denne liste, men der skal ikke herske nogen tvivl om at der her er tale om et af de mest imponerende fodboldstadioner i Europa.

Da stadionet slog dørene op for 14 år siden, var det et af de stadions, som kunne lyse hele facaden op i landsholdets eller klubbens farver takket været designet med LED. Dette giver nærmest kuldegysninger over hele kroppen, når man på vej til fodboldkamp kan nyde det vanvittigt imponerende syn i aftenmørket.

Stadionet blev bygget og åbnet op i forbindelse med VM i fodbold i 2006 hvor Tyskland var værter. I den forbindelse var der åbningskamp og semifinale ved den store slutrunde, mens der i forbindelse med den kommende slutrunde vil være tre gruppespilskampe og en kvartfinale på dette EM stadion.

Til dagligt spiller den tyske storklub Bayern München på det spektakulære stadion og klubben nåede også hele vejen til Champions League finale på eget græs i 2012. Men klubben endte op med at tabe til Didier Drogba og Chelsea.

Et stadion bygget til larm

”Die Mannschaft” kan forvente en øredøvende opbakning fra landsholdets 12. mand. Den ene ende tribune på Allianz Arena består nemlig udelukkende af ståpladser til de mest dedikerede fans, der kan skabe den bedste larm og opbakning.

Ud over København er München et oplagt valg, når det kommer til fodboldglade danskere, der gerne vil overvære EM 2021. Du kan lige så godt sætte dig bag rattet og køre ned af den tyske Auto Bahn til München, som ligger utroligt tæt på Danmark.

Ud over fodbold er München også kendt for enorme øl festivaler, sneklædte alper i horisonten, den smukke Marienplatz i centrum og meget mere. Hvad venter du på?

finale-der-fussball-em-2016-am-10-juli-in-paris-st-denis

EM 2020 stadions: 6 – Wembley

 • Hvor ligger det?: London, England.
 • Tilskuer kapacitet: 90.000
 • Hvordan blev det bygget?: 2007
 • Klubhold: Englands landshold
 • EM 2021 kampe: 3 kampe i gruppespillet, 1/16-finale, 2 semifinaler, finalen.

Kort om dette EM stadion:

Når det kommer til knockout-kampe, har der ikke været den største opdeling blandt de tolv værtslande. De mest afgørende EM 2020 kampe kommer nemlig til at blive spillet i den engelske hovedstad London, som danner rammerne både for de to semifinaler samt den endelige finale.

Navnet Wembley har længe været et vigtigt fodboldsymbol. Det oprindelige Wembley Stadion blev bygget i 1923, mens det nye stadion blev åbnet op i 2007.

Englænderne siges at have opfundet fodbold og derfor er der også mange, der kalder dette EM stadion for ”the home of football”. Dette har sikkert været med til at påvirke beslutningen om, hvor Europa skulle fejre sin egen fodboldhistorie i forbindelse med EM 2021.

Generelt er Wembley toppen af poppen, når det kommer til kvaliteten af fodboldkampe. Her er der tale om kvalitet fremfor kvantitet, da det kun benyttes til engelske landsholdskampe, samt semifinaler og finaler i de engelske pokalturneringer.

Historisk set har der også været spillet syv EM-finaler på dette London stadion og derfor kan ingen argumentere imod at der er tale om et ægte finale stadion.

En lang historie med finaler

Faktisk lagde den tidligere Wembley Arena græs til VM-finalen, da det engelske landshold tog titlen som verdensmester i 1996 og nationen drømmer naturligvis om at gentage succesen til det kommende EM 2020.

Hvis det engelske landshold kommer til at gå hele vejen, skal de spille EM 2021 finalen på Wembley Arena den 12. juli 2020. Måske virker det uretfærdigt at der er tale om et EM stadion med både gruppespilskampe samt de vigtigste kampe, men det er der en god grund til.

Oprindeligt skulle Wembley kun have været EM stadion i finaleweekenden med semifinaler og finalen, men da det belgiske fodboldforbund ikke kunne give garanti for at det kommende Heysel stadion ville kunne nå at blive klar til EM 2021, valgte og en 1/16-finale.

Det vil sige at det engelske fodboldlandshold potentielt kan ende op med at spille på hjemmebane i seks ud af otte EM 2021 kampe, hvis de altså når hele vejen til finalen.

Englænderne er generelt muligvis de mest entusiastiske fodboldfans i hele verden. Deres passion for fodbold har ført til at landet har en af verdens bedste og mest populære fodboldligaer; Premier League. Dermed er der garanti for fantastisk fodboldstemning i forbindelse med EM 2020 i London, uanset om England når langt eller ej.

Generelt er det typisk nemt, hurtigt og billigt at flyve fra danske storbyer til London, hvor du også kan forvente masser af seværdigheder i form af Big Ben, Buckingham Palace, Hyde Park, Picadilly Circus, Oxford Street og vi kunne blive ved.