18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark Finland EM 2021

Den 12. juni klokken 18:00 begynder Danmarks EM 2021, når vores 11 udvalgte skal tage kampen op mod debutanterne Finland. Vi tager pulsen på Danmark Finland, vurderer de finske profiler og serverer dugfriske Danmark Finland odds forslag.

Danmark Finland em 2021

Finlands vej til EM

Vi ønsker Finland et kæmpe stort tillykke med deres første kvalifikation til en større slutrunde nogensinde! EM 2021 billetten blev sikret på næstsidste spilledag, hvor finnerne sikrede sig andenpladsen i kvalifikationsgruppen bag Italien med en sikker 3-0 sejr over Liechtenstein.

Det betød, at man ikke længere kunne hentes af Grækenland på tredjepladsen. Finnernes gruppespil sluttede med 6 sejre og 4 nederlag, så man kunne godt tale om kampbilleder, der ofte var som nat og dag.

Det bør finnerne dog retteligt være ligeglade med, for det var en fantastisk bedrift for et land, hvor fodbold ikke har så stor stjerne som andre sportsgrene.

Danmark Finland indbyrdes historik

Danmark og Finland har mødt hinanden hele 59 gange i tidens løb, og det er her blevet til 38 danske sejre, 10 uafgjorte og 11 finske sejre.

Langt de fleste opgør har været venskabskampe, og den seneste finske sejr skal vi tilbage til år 2000 for at finde, da de vandt 2-1 over Danmark i de nordiske mesterskaber. Sidst, de to mødtes, var i en venskabskamp i 2011, hvor Danmark vandt 2-1.

Udover at Danmark altså har et rimelig godt tag på finnerne, hvad kan vi så se af mønstre i den indbyrdes historik? Jo, først og fremmest at der sjældent bliver scoret mange mål i opgørene.

Kun én gang i løbet af de seneste 20 opgør er der blevet scoret mere end 3 mål i en kamp mellem Danmark-Finland, nemlig i 1982 da Danmark vandt 3-2.

Den største finske sejr lyder på 4-2 og fandt sted i 1932. Omvendt har Danmark to gange vundet med 8 mål, nemlig 8-0 i 1929 og 9-1 i 1961.

Hvem skal vi holde særligt øje med?

Begge spillere, vi har valgt at fremhæve, vækker genklang, hvis man har fulgt Superligaen og mere specifikt Brøndby. Både top angriberen Teemu Pukki og den sidste skanse Lukas Hradecky har nemlig tidligere tørnet ud på Vestegnen.

Vi starter med sidstnævnte, Lukas Hradecky, som i dag spiller for Bayer Leverkusen. Hradecky var en stor del af forklaringen på, at finnerne i 10 kvalifikationskampe blot slap 10 mål ind.

Statistisk set havde Finland dermed en bedre defensiv end en række lande, der normalt opfattes som stærkere end finnerne, såsom Tjekkiet, Norge og Rumænien. Han skal nok blive testet mod Danmark, men vi må håbe, han ikke rammer topformen på dagen.

I den modsatte ende er superstjernen over dem alle selvfølgelig Teemu Pukki, der leverede masser af Pukki Power i kvallen. Kun Harry Kane, Eran Zahavi og Cristiano Ronaldo formåede at score mere end Pukkis vanvittige 10 mål, og Pukki stod således for 62,5% af alle finske scoringer.

Giv den mand en statue (men pak ham først godt og grundigt ned den 12. juni, når Danmark Finland EM 2021-opgøret sparkes i gang!)

Danmark Finland spilforslag

Med styr på historikken og hvem, vi skal tage os i agt for lad os så rette øjnene mod Danmark Finland betting. Vi har udvalgt tre Danmark Finland odds forslag, som kan være et spil værd.

Danmark Finland Spilforslag 1

Danmark vinder og Finland scorer ikke 2,05.

Vores første forslag til Danmark Finland odds er, at Danmark vinder og holder Finland fra at score. Danmark er favoritter og har en solid defensiv. Samtidig er finnerne ikke kendt for at score mange mål, og vi ved, hvor de fleste af deres mål kommer fra.

Endelig viser historien også, at vi som regel lykkes med at holde dem fra fadet. I de seneste 10 opgør mellem de to lande er det blot blevet til fire scoringer.

Derfor anbefaler vi et Danmark Finland odds på, at Danmark holder fast i traditionen og slår Finland uden at indkassere et mål i processen.

Danmark Finland betting forslag 2

Finland begår flest frispark til odds 1,65

I researchen til vores næste Danmark Finland spiltips har vi ikke kigget langt tilbage i historien, men derimod blot kigget på de to landes bølleliste i kvalifikationen.

Her begik Danmark 84 frispark i 8 kvalkampe = 10,5 i snit. Finland begik 124 frispark i 10 kvalkampe = 12,4 i snit.

Da vi samtidig forventer, at det bliver en kamp, hvor Danmark har bolden mest, anbefaler vi et Danmark Finland EM 2021 væddemål på, at finnerne begår flest frispark i kampen, selvom odds ikke helt får mundvandet til at løbe.

Danmark Finland spilforslag 3

Uafgjort ved pausen, Danmark til at vinde odds 3,75

Vores sidste Danmark Finland spiltip bonger til gengæld ud på odds meteret. Om der så er ræson i det vil vi lade være op til dig at vurdere!

I fem ud af otte kvalifikationskampe scorede Danmark sit første mål i anden halvleg, og det samme gjorde sig gældende i én af de tre VM-kvalifikationskampe. Samtidig er et åbningsopgør tit en nervøs affære, hvor begge mandskaber gerne bruger tid på at se hinanden an.

Det tror vi også sagtens kunne blive tilfældet her. Så vi smider nogle færre enheder efter vores tredje og sidste Danmark Finland EM 2021 odds forslag, nemlig at der står 0-0 ved pausen, og at Danmark derefter viser, hvor skabet skal stå og hiver sejren hjem.

Vi håber, du er blevet klogere af vores Danmark Finland EM 2021 gennemgang og at du har kunnet drage nytte eller lade dig inspirere af vores Danmark Finland spiltips. Held og lykke med kuponen og husk at spille ansvarligt.